Kernkwaliteiten

Inhoud
Een kernkwaliteit is een kwaliteit waarvan je heel zeker weet dat je 'm hebt, hij hoort bij jou, al je leven lang. Kernkwaliteiten bepalen in hoge mate wie je bent en hoe je jezelf profileert in deze wereld. Maar hoe komt het dat anderen soms jouw kernkwaliteit niet zien en heel andere woorden ervoor gebruiken. Je weet bijvoorbeeld zeker dat 'daadkracht' jouw kernkwaliteit is, maar je collega noemt je een 'drammer'. Dat betekent dat je doorgeschoten bent in kernkwaliteit. Daniel Ofman, de bedenker van het concept Kernkwaliteiten, noemt dat je valkuil. Aan de andere kant zit je 'allergie', dat zijn mensen die in dit geval bijvoorbeeld geen besluiten nemen. Het is de uitdaging om datgene in jezelf te onwikkelen wat maakt dat jouw kernkwaliteit prachtig zichtbaar wordt en je valkuil vermeden.

Tijdsinvestering
Deze workshop duurt 4 uur.

Doelstelling
Tijdens deze workshop leer je om vanuit een praktijksituatie, waarin je merkt dat anderen jouw valkuil zien in plaats van je kernkwaliteit, de uitdaging te vinden die jij nodig hebt om te ontwikkelen, waardoor je je kernkwaliteit weer kan laten stralen.

Voor wie?
Iedereen die wil leren om zijn of haar kernkwaliteiten optimaal te laten zien en valkuilen wil vermijden.
Deze workshop is ook geschikt om met je team of afdeling te doen en elkaars kernkwaliteiten en valkuilen te leren kennen.