Wat is coaching?

Coachen begint bij de klant die iets wil bereiken of veranderen. Dat kan de klant perfect, hij weet alleen nog niet hoe. Coachen gaat verder bij de coach. De mate waarin de coach de kunst verstaat om innerlijke ruimte te genereren voor de klant, is bepalend voor de kwaliteit van de relatie tussen coach en klant en de effectiviteit van het coachgesprek. Het bewust ruimte creëren voor de ander geeft de ander de ruimte om vrijuit te vertellen en er te mogen zijn zoals hij is zonder bang te hoeven zijn voor een waardeoordeel of kritiek van de coach.

Ik coach vanuit een positieve mensvisie, ieder mens is daarbij uniek en heeft potentieel. Maar is ook zelf verantwoordelijk voor de keuzes die hij maakt om zijn doel te bereiken. In eerste instantie ligt de focus niet op prestatie of succes, maar op mensontwikkeling en zelfsturing. Alleen dan is het mogelijk om uit jezelf in beweging te komen. Ieder mens heeft het volste recht op het maken van een keuze die volledig uit hem zelf komt.

Coachen is geen hulpverlening. Bij het verlenen van hulp zoals psychologische begeleiding krijgt de klant adviezen en methoden en technieken aangereikt om zo op een praktische manier tot een oplossing van een probleem te komen. Bij coachen is de coach het instrument.

Wat mag je van mij verwachten?
Vragen, vragen en nog eens vragen! Onvoorwaardelijke aandacht voor jouw probleem, ruimte om alles er te mogen laten zijn zonder oordeel of kritiek (zelfs geen mening) van de coach. Gelijkwaardigheid! En ook gegarandeerde verandering voor jou in de toekomst. Samen krijgen we helder wat al jouw vragen nu precies met jou zelf te maken hebben. Ik ondersteun en daag je uit om tot de kern, de passie en het verlangen te komen, waarbij je zelf het toekomstperspectief schetst en routes uitzet om stappen te gaan zetten op de berg waarvan je de top wilt bereiken!

Wat verwacht ik van jou?
Dat je eerlijk naar jezelf durft te kijken, dat je gericht bent op persoonlijke groei en ontwikkeling en hiermee echt aan de slag wilt gaan. Gecoacht worden is best hard werken; na ieder gesprek word je gevraagd een reflectieverslag te schrijven. Dit doe je vooral voor jezelf, om zoveel mogelijk uit het coachgesprek te kunnen halen. Verder verwacht ik dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen groei- en ontwikkelproces. 
 
  AGenO

If I gave you the mountains, would you learn to climb?

(Heather Headley "I wish")